• Modalitat de conjunt

  Modalitat de conjunt

  Benvinguts al Blog,

  A la gimnàstica rítmica hi ha dos modalitats: individual i conjunts. Avui us en fem cinc cèntims per tal d’apropar-vos una mica més al nostre esport.

  En la modalitat de conjunts les gimnastes competeixen en grups de cinc, a part de les quals se sol comptar amb dos gimnastes de reserva perquè en cas de lesió o qualsevol altre incident el conjunt no quedi inhabilitat.

  El reglament varia en alguns aspectes, generalment en aquesta modalitat es dóna més prioritat al maneig d’aparells que a les qualitats corporals de les gimnastes, per haver-hi més joc en les combinacions de moviments dels aparells amb cinc gimnastes que una sola.

  La durada del muntatge varia en comparació amb la modalitat individual, mentre que un muntatge en la modalitat individual dura entre 1,15 i 1,30 minuts, en la modalitat de conjunts s’estén fins als 2 i 2,30 minuts.

  Pel que fa als aparells varien cada any segons la normativa de la FEG i pot donar-se que les cinc components del grup manegen el mateix aparell o que hi hagi una combinació en què tres gimnastes portin un aparell i les altres dues, un altre de diferent. El reglament estable que les cinc components del conjunt han de lluir idèntic Maillot.

   

   

   

  Laia Sánchez