Amics,

La secció de Futsal Masculí ens porta de nou dues interessants entrevistes de les que estem segurs que en gaudireu molt, totes dues gràcies al Coordinador de la secció, el Miquel Fontecha.

Andrea Martínez, Entrenadora Infantil B

Aquesta és la meva primera temporada al club, abans he entrenat a categoria escolar a diferents categories del Col.legi Sant Josep de Gràcia, a escoles de l’empresa TEAM i a nivell federat juntament amb Marc Alegre he portat al sènior masculí del Barnasants FSC actualment a 3a Nacional.

Com a jugadora vaig començar a jugar als 14 anys als Maristes Sants-Les Corts fins als 18, tot i que sempre havia jugat al pati de l’escola. Després vaig jugar dos temporades a Les Corts UBAE i les últimes 5 temporades he jugat al Barnasants FSC com a capitana.

Actualment, sóc entrenadora del Infantil B federat, del infantil B escolar, del Juvenil Femeni de Bellsport i formo part del cos tècnic de la selecció catalana comarcal Aleví.1- Com i quan et vas iniciar en el futbol sala?

Sempre havia jugat al pati de l’escola però el ser una noia no ajudava ja que la meva família ho veia com un esport de nois, quan tenia 13 anys la meva escola va crear el primer equip femení i després d’un any de discusions em van deixar apuntar-me i des d’aleshores no l’he deixat de practicar aquest esport, de fet l’he practicat des de les tres perspectives: com a jugadora, com a entrenadora i com a àrbitre, fent del futbol sala un estil de vida.

2- Què t’aporta aquest esport?

Al principi només era un esport amb el que jugava amb els meus amics al pati però poc a poc es va anar convertint en un estil de vida, aquest esport m’ha fet desconectar en els pitjors moments i m’ha fet tirar endavant a la vegada que m’ha ajudat a transmetre els valors de l’esport als infants que he tingut al meu càrrec.

Gràcies a aquest esport he conegut a moltes persones magnífiques que estan presents al meu dia a dia i he viscut experiències que m’han fet créixer com a persona i que sempre recordaré.

3 – Què és el que vols transmetre a tots els teus jugadors?.

Als meus jugadors els vull transmetre tot aquests valors que el futbol sala m’ha ensenyat a mi, que ningú és més important que tot l’equip junt, l’equip ha de ser una “pinya”, que el més important no és el resultat del marcador sinó haver sortit satisfet

Sóc Jose Luis Muñoz, vaig néixer el 28 de maig de 1996 (22 anys), i sóc l’entrenador de l’Infantil A Federat.

En relació al club, aquesta és la primera temporada que estic com a entrenador en l’AE Bellsport l’Hospitalet. Fins aquest moment, havia estat entrenant al CFS La Unión de Santa Coloma de Gramenet, on durant 3 temporades vaig desenvolupar els càrrecs de: 1r. entrenador del Benjamí federat i 2n. entrenador del Juvenil B a Divisió d’Honor, la primera temporada; 1r. entrenador de l’Infantil A a Divisió d’Honor, la segona temporada; i 1r. entrenador del Cadet A a Divisió d’Honor, la tercera temporada.

Com a jugador, la meva vida esportiva va començar al club A.D.Eurogramenet, on va començar la meva relació amb el món del Futbol Sala, i on vaig jugar 5 anys. En aleví de segon any vaig fitxar per La Unión, on vaig continuar 2 anys més. En Infantil de 2n. any, el meu interès pel Futbol 11 es va despertar i vaig fitxar per l’Arrabal-Calaf C.F., on vaig estar jugant 3 temporades. Quan estava a punt de començar l’etapa de Juvenil, el meu cap va tornar a la idea de Futbol Sala, per aquest motiu vaig tornar a La Unión on vaig estar jugant 3 temporades com a Juvenil i 1 com a Sènior, tenint l’oportunitat de debutar en 2ª Divisió B amb el primer equip. Després d’aquest primer any com a Sènior, vaig fitxar pel Club FS Sagarra on vaig jugar un any, per l’any següent fitxar pel Barnasants FS per jugar una altra temporada més.

1- Com i quan et vas iniciar en el futbol sala?

Els meus inicis en el Futbol Sala van començar quan tenia 6 anys a l’escola quan vaig fitxar per l’A.D.Eurogramenet. Tot i això, ja des dels 5 anys vaig voler començar a jugar, però encara no complia l’edat mínima per poder inscriure’m.

2-Què t’aporta aquest esport?

Aquest esport m’ha aportat durant tota la meva vida esportiva infinitud de coses, ja que és l’esport que m’ha vist créixer esportivament i personalment durant més anys. Per tant, podria dir que el Futbol Sala m’aporta: felicitat, entusiasme, emocions, sentiments, etc.

3- Què és el que vols transmetre a tots els teus jugadors?.

La meva idea en relació a què vull transmetre als meus jugadors sempre ha estat molt clara, ja que sempre he volgut intentar transmetre la meva passió per aquest esport als jugadors que han format part dels meus equips. També sóc molt partidari de la creació d’un gran grup dins del vestuari, per aquest motiu sempre he intentat facilitar als meus jugadors la possibilitat de crear vincles més estrets que els de simples companys d’equip, ja que l’amistat entre ells farà que hi hagi més compromís i sacrifici en relació a la resta de companys.

4-Quina és la part més important a l’hora de dirigir un equip? / Com es gestiona un grup humà com pot ser un equip de futbol sala?
E

ls molts anys que porto com a jugador i els anys com a entrenador, pocs però intensos, he arribat a la conclusió que la millor manera de gestionar un vestuari és que els jugadors no vegin a la figura de l’entrenador com una figura molt llunyana a ells. Per aquest motiu, crec que la millor manera de gestionar un vestuari i dirigir un equip per part de l’entrenador és la de ser proper amb els teus jugadors, de tal manera que també puguin confiar en tu i no tinguin por a explicar les seves inquietuds o preocupacions. Tot i això, s’ha de vigilar i marcar certa disciplina perquè els jugadors siguin capaços de diferenciar els moments que s’ha de treballar més seriosament dels que es pot estar més de broma.

5-Quin és l’objectiu que t’has marcat tu i els teus jugadors de cara aquesta temporada?

En relació als objectius marcats, el primer que ens vam marcar a principi de temporada era el de conservar la categoria. Aquest objectiu pot semblar una mica estrany al veure els resultats i la classificació, però hi havia certs dubtes en relació a com es podia acoblar un equip totalment nou, on només dos jugadors havien jugat l’any passat en l’Infantil A de Divisió D’Honor. A pesar d’això, la resposta dels jugadors ha estat extraordinària, cosa que ens ha permès mirar més amunt en la classificació i intentar aconseguir la posició més alta possible jornada rere jornada, sense oblidar que encara res està decidit i queda molt per treballar.

A nivell personal, el meu objectiu sempre ha estat el de crear jugadors intel·ligents, és a dir, jugadors capaços de prendre decisions pròpies en relació al rival, situació del partit… Aquest és el meu objectiu principal envers l’equip, ja que considero de vital importància que els jugadors siguin capaços de pensar dins del camp, llegir les diverses situacions que es poden donar i prendre les seves pròpies decisions dins de l’estructura de l’equip marcades als entrenaments.

Share This